De Omslag huiswerkbegeleiding
Ine Meijer
Diekjansweg 57
7462 JG Rijssen
📞 06-36043186
ine@de-omslag.net
Facebook

Ine Meijer

Ine Meijer

Wat leuk dat je de website van De Omslag gevonden hebt! Welkom! Kijk rustig rond wie ik ben en wat ik doe en of dat is wat jij zoekt.

Mijn naam is Ine Meijer , 61 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Al op de kleuterschool wist ik dat ik juf wilde worden. Mijn moeder was mijn eerste mentor toen ik 12 was en ik haar kwam helpen in haar klas.

Na mijn opleiding heb ik in totaal 23 jaar voor de klas gestaan. In de groepen 1 t/m groep 8; als groepsleerkracht en remedial teacher. Ik geniet als ik kinderen kan helpen bij het leren; als ze met zelfvertrouwen aan het werk gaan en het lukt! Onderwijs is een prachtig vak, maar ik voelde me in de steeds groter wordende en complexere klassen van het basisonderwijs meer en meer ongelukkig. Ik werd onrustig en in 2015 besloot ik met kleinere groepen en individuele leerlingen te gaan werken in mijn eigen praktijk. Mijn inspiratie voor De Omslag huiswerkbegeleiding kwam uit de ervaring met groep 8- leerlingen.

Die kinderen hebben eigenlijk allemaal veel zin in de stap naar de brugklas, maar zijn ook vaak onzeker omdat er zo veel verandert. Daarbij wil ik ze graag ondersteunen tot zelfstandige pubers. Ik heb me verdiept in leren leren en studievaardigheden. Door de opleidingen tot gecertificeerd trainer Ik leer leren, Snel leren=leuk leren en Ik leer anders heb ik de benodigde kennis over hoe huiswerk maken en leren het beste gaat.

Missie

Mijn missie is huiswerkstress weg te nemen bij leerling en ouders. Ik leer ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt en hoe ze dat aan moeten pakken als het om huiswerk gaat. Daarvoor leer ik ze vaardigheden aan en daarna wil mezelf overbodig maken, zodat ze zelfstandig en efficiƫnt alleen verder kunnen.

En verder …

Ben ik gek op boeken! Ik lees graag en wil dat plezier ook doorgeven. Bij de ingang van de praktijk staat daarom een minibieb om gratis boeken te lenen of te ruilen. Verder ben ik mijn hele leven al sportief (achtereenvolgens zwemmen, volleyballen, tennissen, hardlopen, fitness) en muzikaal bezig (dwarsfluit spelen en zingen in een koor). Ik vind het heerlijk om met die activiteiten de balans tussen inspanning en ontspanning in evenwicht te houden.